๐Ÿ” Formatief toetsen met AI: Ontdek de Feedback Companion! ๐Ÿค–

Een volgende spreker is bekend: Pascal Mariany.

Pascal doceert aan de Hogeschool Utrecht en startte recent OnderwijsOrakel. Hij ontwikkelde een innovatieve tool die docenten en studenten helpt om effectieve feedback en feedforward te geven en te ontvangen op basis van de tien LEF-vaardigheden en de HBO-i beroepstaken: de Feedback Companion.

Feedback Companion is een AI Chatbot die een gestructureerde manier biedt om prestaties te evalueren en te verbeteren door gebruik te maken van het Hattie & Timperley model (2007). De tool ondersteunt bij het geven van:

1. Feedback (Top): Wat ging er goed?
2. Tip: Waar is er ruimte voor verbetering?
3. Feedforward (Verbeteringssuggestie): Wat is de volgende stap?

Voordelen?

๐——๐˜‚๐—ถ๐—ฑ๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ๐—ต๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ ๐—ฒ๐—ป ๐—–๐—ผ๐—ป๐˜€๐—ถ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ถ๐—ฒ:ย Door gebruik van dezelfde criteria en taal begrijpen alle studenten wat van hen wordt verwacht en hoe ze zich kunnen verbeteren.

๐—ข๐—ป๐˜๐˜„๐—ถ๐—ธ๐—ธ๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ป๐—ด ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฑ๐—ถ๐—ด๐—ต๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ ๐—ผ๐—บ ๐—ณ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฑ๐—ฏ๐—ฎ๐—ฐ๐—ธ ๐˜๐—ฒ ๐—ด๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป:ย Helpt studenten om feedback te begrijpen, te verwerken en toe te passen, wat essentieel is voor effectieve communicatie en leren.

๐—–๐—ผ๐—ป๐˜€๐˜๐—ฟ๐˜‚๐—ฐ๐˜๐—ถ๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ ๐—–๐—ผ๐—บ๐—บ๐˜‚๐—ป๐—ถ๐—ฐ๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฒ:ย Formuleert duidelijke, concrete en actiegerichte feedback die studenten motiveert en informeert.

๐——๐—ฒ๐—บ๐—ผ ๐—ฒ๐—ป ๐—ง๐—ผ๐—ฒ๐—ฝ๐—ฎ๐˜€๐˜€๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—ง๐—ถ๐—ท๐—ฑ๐—ฒ๐—ป๐˜€ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—บ๐—ฎ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฐ๐—น๐—ฎ๐˜€๐˜€ ๐—ผ๐—ฝ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—–๐—ต๐—ฎ๐˜๐—š๐—ฃ๐—ง๐—ฐ๐—ผ๐—ป๐—ด๐—ฟ๐—ฒ๐˜€.๐—ป๐—น ๐—ผ๐—ฝ ๐Ÿฎ๐Ÿณ ๐—ป๐—ผ๐˜ƒ๐—ฒ๐—บ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ. ๐——๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐˜‡๐—ผ๐—ฟ๐—ด๐˜ ๐—ฃ๐—ฎ๐˜€๐—ฐ๐—ฎ๐—น ๐— ๐—ฎ๐—ฟiany ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ๐—บ๐—ผ๐—ป๐˜€๐˜๐—ฟ๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—”๐—œ ๐—–๐—ผ๐—บ๐—ฝ๐—ฎ๐—ป๐—ถ๐—ผ๐—ป. ๐—ฃ๐—ฎ๐˜€๐—ฐ๐—ฎ๐—น ๐—น๐—ฎ๐—ฎ๐˜ ๐—ท๐—ฒ ๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—บ๐—ผ๐˜๐—ผ๐—ฟ๐—ธ๐—ฎ๐—ฝ ๐—ธ๐—ถ๐—ท๐—ธ๐—ฒ๐—ป, ๐˜‡๐—ผ๐—ฑ๐—ฎ๐˜ ๐—ท๐—ฒ ๐—ผ๐—ผ๐—ธ ๐—ท๐—ฒ ๐—ฒ๐—ถ๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐—”๐—œ ๐—™๐—ฒ๐—ฒ๐—ฑ๐—ฏ๐—ฎ๐—ฐ๐—ธ ๐—–๐—ผ๐—บ๐—ฝ๐—ฎ๐—ป๐—ถ๐—ผ๐—ป ๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐—บ๐—ฎ๐—ธ๐—ฒ๐—ป.

ChatGPTcongres.nl

Mis deze kans niet om te zien hoe AI de manier waarop we formatief toetsen en feedback geven kan transformeren!

Meer weten? Bezoek OnderwijsOrakel.nl en ontdek hoe de Feedback Companion jouw onderwijspraktijk kan versterken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *