Agile Coaching

Agiliteit is van belang in elke onderwijssetting en werkcontext. Van basisonderwijs tot universiteit, agile coachingmethoden zijn ontworpen om flexibele leeromgevingen te creëren die innovatie aanmoedigen en continue verbetering ondersteunen voor zowel leerlingen, studenten en docenten.

Wat is Agile Coaching?

Agile coaching zijn coaching sessies die leerlingen-/studententeams ondersteunen in hun Agile teamproces. De coaches helpen met het wegnemen van belemmeringen in het Agile proces. Tijdens de sessies worden zowel de rollen en verantwoordelijkheden binnen het Scrum-framework als de artefacten en meetings besproken. Dit kan een uitstekende manier zijn om projectmatig onderwijs te ondersteunen en het samenwerkingsproces te verduidelijken.

Doelen van Agile Coaching

Verbeteren van teamprocessen;
Wegnemen van belemmeringen;
Bevorderen van effectieve samenwerking;
Implementeren van Agile methoden;
Het plezier en de motivatie hoog houden!

Agile Coachingsaanpak

Onze Agile coaching bestaat uit verschillende sessies, elk met een specifieke focus:

Kennismakingssessie: Kennismaking tussen projectteam en coach / Polshoogte nemen van rollen, meetings en artefacten;
Coaching sessies: Eventuele belemmeringen identificeren en oplossen;
Reflectiesessie: Rondvraag en reflectie op het proces en successen vieren!

Tijdens deze sessies gebruiken we een checklist om de voortgang van het team te monitoren en te evalueren. Het team deelt deze checklist voorafgaand aan de sessies met de coach.

Motiveer jouw leerlingen of studenten in samenwerken

Optimaliseer de samenwerking in jouw klas of team met Agile Coaching! In deze clip ontdekken we hoe de principes van Agile Scrum bijdragen aan een effectieve samenwerking tussen leerlingen en studenten. Agile methodieken bevorderen een flexibele, iteratieve aanpak die teamwork en zelfsturing stimuleert. De dagelijkse stand-ups, sprint reviews, en retrospectives zorgen voor continue verbetering en aanpassing aan veranderende omstandigheden.

Agile is niet alleen effectief voor studenten, maar ook voor docententeams. Bij Onderwijs Orakel bieden we ondersteuning en begeleiding bij de implementatie van Agile methodieken in onderwijsomgevingen. Ontdek hoe wij kunnen helpen om Agile in jouw team te integreren voor een dynamische en productieve samenwerking.

Neem Contact Op voor Advies of Inspiratiesessies

Wil je Agile Coaching en Agile Scrum implementeren in je onderwijs? Vul het onderstaande formulier in en ontdek de mogelijkheden van onze inspiratiesessies en implementatiehulp. Of je nu specifieke workshops wilt volgen of een combinatie van diensten wilt verkennen, wij staan klaar om je onderwijs naar een hoger niveau te tillen. Neem contact op en maak de eerste stap richting een interactieve en effectieve leerervaring op maat.

Thank you! Your message has been sent.
Unable to send your message. Please fix errors then try again.